Arhive

MIRCEA BĂSESCU, REŢINUT PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ

POTRIVIT DNA: INCULPATUL AR FI PRIMIT 250.000 DE EURO
Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă. Procurorii propun arestarea lui. Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător, prin intermediar, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrați pentru soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de Bercea Mondial, spun anchetatorii.

UPDATE: „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 ore (începând de la data de 19.06.2014, ora 19.05 , până la data de 20.06.2014, ora 19.05) a inculpatului BĂSESCU MIRCEA, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influenţă”, anunţă un comunicat al DNA.

„Din ordonanța de reţinere întocmită de procurori a rezultat că există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt :

În perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, inculpatul Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător, prin intermediar, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunţătorului, precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate”, precizează procurorii.

Inculpatul Băsescu Mircea va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti, mai spune comunicatul.

UPDATE: Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a fost reţinut, joi seară, de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă.

UPDATE: Mircea Băsescu a ajuns la DNA în jurul orei 17.40 şi a evitat să ofere prea multe răspunsuri jurnaliştilor. El a înaintat cu greu prin mulţimea de ziarişti, spunând doar că: „Nu pot să vă spun nimic”. „E treaba lui Bercea ce spune”, a mai spus Mircea Băsescu.

„Măi, oameni buni, daţi-o-ncolo de treabă…”, le-a spus Mircea Băsescu jurnaliştilor care au aglomerat drumul de la parcare la intrarea în DNA, astfel încât acesta a avut nevoie de câteva minute pentru a parcurge o distanţă de cel mult 30 de metri.

Fratele preşedintelui, citat în calitate de suspect

Contactat de MEDIAFAX, Mircea Băsescu a precizat că a fost citat în calitate de suspect în dosarul în care Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, l-a reclamat pentru trafic de influență.

”Eu acuma mă duc în calitate de suspect. Nu de martor, de suspect”, a spus Mircea Băsescu.

Întrebat dacă se așteaptă să fie reținut de către procurorii DNA, fratele președintelui a răspuns: ”Nu pot să mă aștept la nimic. Nu am niciun fel de experiență cu așa ceva”.

El a mai precizat că a fost citat să se prezinta la DNA joi la ora 18.00.

La ora transmiterii acestei știri, la DNA sunt audiați Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și soția acestuia, Fănica Anghel, care au fost aduși din penitenciarele Colibași, respectiv Penitenciarul Craiova.

De asemenea, la DNA a fost citat să se prezinte la ora 17.00 şi Marian Căpăţână.

Florin Anghel a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de şantaj.

Plângerea formulată de Florin Anghel a fost preluată de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la DNA Constanţa.

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat marţi şi miercuri la DNA, după ce avocatul acestuia le-a dat procurorilor două înregistrări audio-video. Pavel Abraham arăta că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind „foarte compromițătoare”.

Fiul şi ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi Marius Constantin, cercetaţi într-un dosar de şantaj pentru că i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea unor informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, au anunţat, de mai multe ori în ultima perioadă, că vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de înregistrări audio şi video în legătură cu acest caz. Dosarul de şantaj este instrumentat de procurorii DNA Constanţa.
sursa: realitatea.net