“Ministrul Daea folosește toate resursele disponibile, pentru a da drumul la lucrările de reabilitare și dezvoltare a sistemului de irigații din România!”

Senatorul social-democrat, Felix Stroe, a transmis un mesaj primarilor constănțeni prin care îi asigură “pe toți…” care l-au întrebat despre aprobarea de către Guvern a finanțării pentru irigații, desecare și drenaj că ministrul Daea folosește toate resursele disponibile, pentru a da drumul la lucrările de reabilitare și dezvoltare a sistemului de irigații din România!

“Ministrul Agriculturii Petre Daea a reluat în forță activitatea în acest domeniu, după cei doi ani în care guvernarea de dreapta, cu ministrul Oros, a sistat tot ce începuse PSD. În paralel cu discuțiile de la Bruxelles, pentru introducerea irigațiilor în PNRR, ministrul Daea folosește toate resursele disponibile, pentru a da drumul la lucrările de reabilitare și dezvoltare a sistemului de irigații din România!”, a declarat Felix Stroe.

Programul pentru care s-a aprobat finanțarea dispune de un buget de 1,5 miliarde lei până în 2027.

“Acești bani vor fi folosiți pentru realizarea următoarelor obiective:

  • Creșterea suprafeței irigabile de la 1,8 la 2,6 milioane de hectare;
  • Includerea în program a intervențiilor pentru desecare și drenaj;
  • Dezvoltarea sistemului de irigații, inclusiv pe Canalul Siret-Bărăgan;
  • Creșterea cu 25% a numărului de beneficiari;
  • Cele 1,5 miliarde de lei se adaugă prevăzute în Planul Național Strategic în care fostul ministru, Adrian Chesnoiu, a alocat 500 de milioane de euro. 400 de milioane de euro, din acești bani vor fi folosiți pentru construcția unor canale secundare care vor aduce apa din canalul principal direct la ferme, iar 100 de milioane de euro vor fi folosiți pentru a face legătura dintre canalele secundare şi terenurile irigabile!”, a precizat senatorul PSD, Felix Stroe.