Arhive

Ministrul Culturii a participat la celebrarea a 800 de ani de atestare documentară a Bisericii „Sf. Mihail”

Ministrul Culturii Raluca Turcan a sărbătorit alături de comunitatea săsească din Cisnădioara, 800 de ani de atestare documentară a Bisericii „Sfântul Mihail”, la invitația Parohiei Evanghelice, condusă cu har de către preotul László-Zoran Kezdi.

“Sub zidurile groase încărcate de istorie ale Cetății Cisnădioara, a răsunat glasul angelic al corului Școlii Gregoriene Siculeni și am ascultat prezentarea domnului Dr. Konrad Gündisch despre originile așezării.

Modul inedit în care comunitatea din jurul Cetății a ales să celebreze această aniversare este un argument în plus pentru ca factorii de decizie să iși îndrepte atenția real spre consolidarea unui proiect de restaurare al acesteia, un simbol primordial al acestei comunități. Intenționez să pun umărul pentru identificarea unor surse de finanțare in acest sens.

Felicitări, domnule László-Zoran Kezdi, pentru felul în care ați reușit astăzi să împletiți arta și istoria într-un ambient cultural deosebit!”, a transmis Raluca Turcan, ministrul Culturii.