MINISTERUL EDUCAŢIEI A PUBLICAT LISTA POSTURILOR VACANTE PENTRU EXAMENUL DE TITULARIZARE 2019

Pe lângă absolvenţii de gimnaziu şi cei de liceu, care susţin Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureatul, în perioada următoare şi profesorii vor avea parte de emoţiile specifice examenelor. Asta deoarece va avea loc concursul de titularizare.

Potrivit ISJ Constanţa, 908 candidaţi din judeţul Constanţa s-au înscris la examenul de titularizare. Sunt scoase la concurs 2.294 de posturi, dintre care 172 titularizabile (pe perioadă nedeterminată). Potrivit datelor oficiale, se caută 28 de educatoare, 32 de învăţătoare, 24 de profesori pentru pregătire sportivă de specialitate. Candidaţii mai au la dispoziţie câteva posturi, la fizică, matematică, limba turcă maternă și informatică.

Înscrierile la concursul de titularizare 2019 au avut loc în perioada 22 – 29 mai 2019. Profesorii au depus la inspectoratele şcolare dosarele de înscriere la titularizare. Pe data de 3 iunie 2019 s-au afişat lista candidaţilor înscrişi şi graficul privind susţinerea probelor practice/orale şi a inspecţiilor speciale la clasă.

Până pe 28 iunie se desfăşoară prima probă a concursului de ocupare a posturilor, respectiv inspecţiile la clase sau probele practice.

În intervalul 10-12 iulie, se vor putea înscrie la concursul de titularizare şi absolvenţii promoţiei 2019. Proba scrisă pentru examenul de titularizare se va desfăşura pe data de 17 iulie.

Primele rezultate la examenul de Titularizare 2019 vor fi afişate pe data de 23 iulie. Între 23 şi 24 iulie, pot fi depuse contestaţii la inspectoratele şcolare, care vor fi transmise la centrele de evaluare. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 30 iulie.

Pe data de 31 iulie va avea loc repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată.

Lista posturilor vacante la nivelul judeţului Constanţa poate fi consultatăAICI.