“Metoda Accidentul” face noi victime la Constanța

La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 68 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, informând-o că a suferit un accident și este la spital.
Vocea necunoscută i-a solicitat suma de 4.000 de euro pentru a fi transportată la București.

Femeia a oferit suma de 18.400 de lei unui bărbat necunoscut.

La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 02.40, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție au fost sesizați de către un bărbat din Constanța, care a anunțat că mătușa sa, o femeie, în vârstă de 87 de ani, din Constanța, a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic, informând-o că fiica acesteia a suferit un accident și este la spital. Ulterior, în discuția telefonică a intervenit și o voce feminină, care s-a recomandat ca fiind fiica persoanei vârstnice.

Bătrâna a oferit suma de 10.000 de lei unui bărbat necunoscut care s-a prezentat la domiciliul acesteia.

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele două cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cuvictime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.