Arhive

Mesajul senatorului PSD, Felix Stroe, transmis de Ziua Unirii Principatelor Române

“Trăiesc bucuria sărbătorii Micii Uniri, gândindu-mă cu dragoste și grijă la românii noștri de pretutindeni.
Mai ales la cei din Ucraina, cărora – în ciuda felului necondiționat și generos în care i-am primit pe refugiații lor și am acordat sprijin moral și material în fața invaziei rusești – NU li se respectă drepturile, cultura și limba. Mă gândesc și la preoții români de acolo, persecutați și amenințati cu expulzarea de regimul de la Kiev…
Dar mă gândesc și la românii din Valea Timocului și Voivodina, din Serbia, și la cei din Cadrilater Bulgaria, și la mica comunitate românească din Ungaria, și la românii (români, nu moldoveni) din Republica Moldova… Și la cei care muncesc în străinătate, departe de casă, în Europa sau pe nave comerciale, pe mări și oceane… Și la militarii români aflați departe, în teatrele de operațiuni, ca soldați ai NATO. Unire – mare sau mică – înseamnă și unire spirituală, culturală și de limbă, cu cei de-un neam cu noi.

Nu avem revendicări teritoriale, nu “visăm” la modificarea frontierelor ca alții, dar românii merită și TREBUIE respectați, oriunde s-ar afla. Inclusiv de către Bruxelles, Amsterdam și Viena!

La mulți ani, români de peste tot! Rămâneți uniți!” Felix Stroe, senator PSD.