Mesajul senatorului PSD, Felix Stroe, de Ziua Marinei Române

“Adormirea Maicii Domnului este mutare la Viață!
Din acest motiv, această sărbătoare nu este tristă, ci plină de bucurie. Biserica nu consideră greșit să spui ”La mulți ani!”, cu ocazia acestei sărbători.
Și nici noi! Românii își urează firesc și corect „La Mulți Ani!” și pe 15 august, și de Sf. Marie Mică, în septembrie. Iar astăzi e și Ziua Marinei Române, prilej dublu de bucurie pentru mine și pentru mii de marinari, militari și civili, ai țării noastre!

Ziua Marinei a fost sărbătorită pentru prima dată pe 15 august 1902, când la bordul crucișătorului „Elisabeta” a avut loc o slujbă religioasă, în prezenţa ministrului de Război, Dimitrie A. Sturdza. În plus, primarul de atunci al oraşului Constanţa, Cristea Georgescu, a vrut să facă ceva special, ca să atragă mai mulţi turişti în zonă. Aşa că a anunţat că pe 15 august „vor avea loc în apele Constanţei şi pe uscat nişte serbări demne de a fi văzute precum regale, alergări, corabia Argonauţilor şi altele.”

Ziua Marinei a ajuns deci azi la a 120-a aniversare. Așa că La Mulți Ani, marinari, La Mulți Ani, români, fie că purtați sau nu Sfântul nume al Fecioarei.