Mesajul senatorului PSD, Felix Stroe, de Sf. Ștefan

În a treia zi a Crăciunului, în data de 27 decembrie, este sărbătorit primul martir creștin, Sfântul Ștefan – cu acest prilej, senatorul constănțean al Partidului Social Democrat transmite următorul mesaj:

Sf.Arhidiacon Ștefan este întâiul mucenic creștin, care n-a ezitat să-și dea viața pentru credință. Prin aceasta, Sf. Ștefan devine modelul tuturor celor care, crezând într-un ideal, sunt în stare să meargă până la capăt, jertfind totul și chiar mai mult, bunul cel mai de preț, viața.


Martirajul n-ar fi posibil dacă martirul n-ar avea puterea credinței de a crede că, dincolo de viața aceasta, este ceva mai bun. Este ceea ce a caracterizat pe toți cei ce s-au jertfit pentru idealuri înalte și generoase. Și, poate că este tocmai ceea ce ne lipsește astăzi nouă, celor ce dorim o societate mai bună. Binele nu se încununează fără jerfă, este și profunda semnificație a numelui lui Ștefan (se traduce prin cununa cu care se încununau învingătorii).

Urez tuturor celor ce poartă numele Sf. Ștefan, dar și tuturor celorlalți, care se bucură de aceste Sărbători, să fie învingători, să fie încununați cu dragostea facerii de bine și a sacrificiului pentru idealurile lor și ale aproapelui lor și să fue răsplătiți și binecuvântați cu dragoste, har și bucurie de la Dumnezeu, dătătorul tuturor celor bune în viața noastră.

La mulți ani!

Felix Stroe, senator PSD