Mesajul senatorului PSD, Felix Stroe, de Sf. Cuviincioasa Parascheva

“În anul 1641, după ce Vasile Lupu al Moldovei a plătit toate datoriile Patriarhiei din Constantinopol, patriarhul Partenie a hotărât să-i ofere domnitorului, drept re­cu­noștință, moaștele Cuvioasei Parascheva „pen­­tru sfințirea și binecu­vântarea acelui loc al Bog­­daniei (Țara Moldovei, n.n.)”.
Racla cu cin­stitele moaș­te a fost transpor­tată cu o corabie pe Marea Nea­gră. Ajungând la Galați, apoi la Iași, au fost întâm­pinate de Vasile Vodă Lupu, de cler și credincioși.
În ziua de 13 iunie 1641, cinstitele moaște au fost așe­zate în minunata biserică a Mănăs­ti­rii Sfinții Trei Ierarhi, ctitoria dom­ni­torului.

A fost un drum lung, pentru că Sfânta a poposit, de-a lungul secolelor, în Epivata, Târnovo, Belgrad și Constantinopol. E simbol al ortodoxiei noastre, din 1950. Oamenii vin la moaște, își pun speranța și caută alinarea, într-un pelerinaj anual încărcat de credință și speranță. Unii râd de ei, din trufie, dar credința lor rămâne nestramutată.
Așa e în toate credințele: cei mai evlavioși și mai cuvioși păstrează tradiția și o duc înainte, în veacuri. Așa cum au făcut și strămoșii noștri, care nu și-au lăsat religia, credințele, moaștele de izbeliște. Au făcut-o pentru noi, urmașii, cei mai păcătoși și mai puțin credincioși. Ne-au lăsat Speranța în mântuire.

La mulți ani, români, de Sfânta Paraschiva!”, a transmis Felix Stroe, senator PSD.

Felix Stroe, senator PSD.