Arhive

Mesajul senatorului PSD, Felix Stroe, cu prilejul sărbătoririi Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil

“Azi 8 noiembrie este mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși.
Cinstim Soborul Sfinților Mihail și Gavriil și a tuturor Puterilor cerești celor fără de trupuri. Așadar, la această dată nu îi prăznuim doar pe Arhanghelii Mihail și Gavriil, ci pe toate cetele îngerești care nu s-au despărțit de Dumnezeu.
Conform învățăturilor bisericești, îngerii sunt slugi credincioase ale lui Dumnezeu, trimişi de acesta pe pământ ca să fie prieteni şi ocrotitori ai oamenilor.

La început toţi îngerii au fost buni şi înţelepţi. Dar, la un moment dat, înainte de facerea lumii, Dumnezeu i-a supus unei încercari prin care îngerii să-și dovedească ascultarea. O parte dintre ei s-a răzvrătit împotriva Ziditorului. Și atunci, Mihail și îngerii lui au pornit război cu “balaurul”, învingându-l.

Se întâmplă uneori, în viața noastră, ca foști “îngeri” să se răzvrătească și să-și arate adevărata față malefică. Să nu ne pierdem credința și să luptăm mereu împotriva răului, de partea Binelui. Așa să ne ajute Dumnezeu!
Mihaela, Gabriela, Mihai, Gabriel, dar și Mihail, Gavril, Mihnea, Mihăiță, Mișa sau Gavrilă… Urez tuturor acestor “îngeri” și confrați să fie ocrotiți de sfinții îngeri al căror nume îl poartă, iar aripile ocrotirii cerești să îi păzească și pe ei, dar și pe noi, toți ceilalți care avem un înger păzitor, pe drumul desăvârșirii spirituale, întru mulți și binecuvântați ani!”