Arhive

MESAJUL LUI VALENTIN VRABIE PENTRU ALEGĂTORI

Primarul Valentin Vrabie a transmis o scrisoarea în care se adresează cetățenilor municipiului Medgidia. Devenit membru PNL și președinte al organizației locale, edilul le prezintă oamenilor relizările sale de la preluarea mandatului, dar și motivele pentru care a ales să se înregimenteze politic. Vrabie îi îndeamnă pe susținătorii săi și nu numai să voteze candidații Partidului Național Liberal la Alegerile Europarlamentare care se vor desfășura duminică, 26 mai. Redăm în continuare conținutul integral al scrisorii.

„Dragii mei medgidieni,

După cum știți, încă de la începutul mandatului meu m-am zbătut să schimb soarta acestui municipiu, m-am luptat ca visul unei schimbări să devină realitatea noastră, a tuturor. V-am înțeles dezamăgirile și frustrările pe care le-ați trăit constant, deziluziile și speranțele pe care le-ați nutrit de fiecare dată când ați crezut că Medgidia poate fi schimbată. După atâția ani, după multe piedici ale consilierilor locali, am reușit să urnesc lucrurile, în acest moment dezvoltarea Medgidiei fiind pe o pantă ascendentă. Știu că municipiul este încă departe de idealul meu și al dumneavoastră însă cu ajutorul și susținerea cetățenilor, Medgidia va renaște!

M-am săturat de gașca de consilieri care v-a sacrificat pe dumneavoastră, cetățenii acestui municipiu, pentru propriile interese, pentru a-și atinge scopurile! M-am săturat de manipularea și distorsionarea realității, practicate doar cu scopul josnic de a ne învrăjbi și de a ne scoate ochii unii altora!

PSD și ALDE împreună cu „stăpânul inelelor” consilierul local Marian Butnaru au blocat permanent activitatea administrației publice locale, au încercat sistematic să decredibilizeze și să minimalizeze orice proiect benefic comunității locale. Fie că discutăm despre blocarea proiectului unei noi case de cultură, în valoare de peste 5 milioane de euro, despre blocarea investițiilor private, despre dublarea taxelor și impozitelor locale sau despre blocarea domeniului sportiv, toate acestea au făcut parte din strategia ticluită pentru a nu putea progresa, pentru a rămâne în zona gri a existenței, pentru a avea o Medgidie retrogradă.

Dezastrul inițiat de doamna viceprimar Luminița Vlădescu, referitor la înstrăinarea cu titlu gratuit către stăpânul dumneaei, Felix Stroe, director RAJA SA a unei suprafețe de teren a fost momentul în care am înțeles clar că trebuie să găsesc o soluție pentru conflictele permanente din Consiliul Local.

După discuții și dezbateri extinse, care au vizat situația municipiului nostru, singurii care au înțeles că interesele dumneavoastră, ale cetățenilor acestui municipiu, sunt mai presus decât orice, au fost membrii Partidului Național Liberal.

Mai avem un singur an din acest mandat, care va fi decisiv pentru implementarea pe teritoriul municipiului nostru a tuturor proiectelor realizate. Cele aproximativ 100 MILIOANE DE EURO atrase reprezintă: 22 proiecte, fonduri nerambursabile în valoare de 40 milioane euro și investiții private în valoare de 60 milioane de euro. Aceste proiecte vizează:

 • Reabilitare tramă stradală 16 km, municipiul Medgidia,
  județul Constanța;
 • Reabilitare Spital Municipal Medgidia;
 • Renovare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Municipal
  Medgidia;
 • Reabilitare a blocului materno – fetal al Spitalului Municipal
  Medgidia;
 • Dotare cu aparatură medicală a Spitalului Municipal
  Medgidia;
 • Reabilitare heliport al Spitalului Municipal Medgidia;
 • Construire creșă în municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Colegiului Național „Kemal Ataturk” din municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței Ion Creangă
  din municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței Lucian
  Grigorescu din municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței nr. 11 din
  municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței nr. 3 din
  municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței nr. 8 din
  municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței Piticot din
  municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței Valea
  Dacilor din municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitare energetică blocuri municipiul Medgidia;
 • Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare
  Locală GAL Urban;
 • Asfaltare tramă stradală 5,913 km în Municipiul Medgidia;
 • Reabilitare energetică a Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu
  Medgidia;
 • Culture in Eternity – organizare Festival de Jocuri și
  Reconstituiri Istorice DAPYX și Tabără de pictură;
 • Construire locuinte sociale și asfaltare stradă zona Nord;
 • Modernizare, extindere si optimizare consum energetic –
  sistem de iluminat public în municipiul Medgidia.

În decursul acestor trei ani de mandat, municipiul Medgidia a dobândit stabilitate în domeniile economic, social și sportiv și spre marea mea mulțumire au apărut deja primele investiții private din economia locală. Acestea vor aduce venituri la bugetul local și vor crea și locuri de muncă: fabrica de profile metalice din zona „Pompieri” și fabrica de amidon din zona portuară a municipiului.

Pentru a continua pe acest drum, pentru un municipiu prosper, european, cu sisteme medicale și educaționale, un municipiu demn între marile metropole ale continentului, pentru o comunitate cu copii veseli, tineri încrezători, oameni activi prosperi și bătrâni senini am nevoie de sprijinul dumneavoastră!

Pentru a duce la bun sfârșit toate aceastea, fiți alături de mine și VOTAȚI PNL, în data de 26 mai, la alegerile europarlamentare!

Dacă votăm, contăm!”