Arhive

MEDICII DE FAMILIE ŞTIU CE AU DE FĂCUT PENTRU ACTIVAREA CARDULUI DE SĂNĂTATE

Noii posesori de carduri de sănătate trebuie să știe și modul în care ele se utilizează. Dacă medicii de familie ştiu ce au de făcut pentru activarea cardului şi implementarea sistemului informatic, asiguraţii nu văd încă utilitatea acestuia.

Oamenii nu trebuie să se sperie de faptul că atunci când poştaşul le aduce cardurile de sănătate acasă, acestea sunt inactive. Ele vor fi personalizate în prima vizită la medicul de familie. Operaţiune este obligatorie pentru toți deținătorii, altfel cardul rămâne în stare inactivă şi nu poate confirma serviciile medicale în sistem.

Este bine de știut faptul că introducerea altor date medicale pe cardul de sănătate este opţională şi se realizează doar de către medicul de familie. În acest mod medicul nu va introduce date dacă nu au acordul pacientului. Cititoarele nu vor fi regăsite doar la medicul de familie ci și în ambulatoriu, în spital.

În următoarea perioadă ambele sisteme de operare vor funcționa în paralel, pentru ca atât furnizorii de servicii medicale cât şi asiguraţii să se acomodeze cu acest sistem şi să poată remedia problemele apărute pe parcurs.