Arhive

MAŞINI PRĂDATE PRIN METODA “TELECOMANDA”

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 13:00, poliţiştii Capitalei – Poliţia Sectorului 6, au blocat în trafic un autoturism, pe strada Jiului, sectorul 1, în care se aflau doi bărbaţi de 31, respectiv 34 de ani, bănuiţi de comiterea unor furturi din autovehicule prin metoda ,,telecomanda’’.

În fapt, în ultima lună, poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea celor doi bărbaţi, existând bănuiala că aceştia ar avea preocupări pe linia furturilor din autoturisme, comise prin blocarea sistemelor de închidere cu ajutorul unei telecomenzi.

Astfel, din datele obţinute cu sprijinul structurilor specializate din cadrul I.G.P.R., a reieşit faptul că membrii grupării pregătesc săvârşirea unor astfel de infracţiuni, fapt pentru care, la data de 24 februarie a.c., s-a procedat la efectuarea unei acţiuni de supraveghere.

 

Poliţiştii i-au observat pe cei doi bărbaţi deplasându-se cu autoturismul pe mai multe străzi din Bucureşti, coborând şi urmărind persoanele care îşi parcau maşinile, pentru a observa dacă acestea lasă bunuri în interior.

La un moment dat, poliţiştii au observat unul dintre bărbaţi intrând prin deschiderea portierei în interiorul unui autovehicul de teren, de unde a ieşit cu un calculator portabil, pe care l-a ascuns sub jachetă.

În continuare, poliţiştii au urmărit automobilul cu care se deplasau cei doi bărbaţi până la intersecţia străzii Jiului cu strada Napoca, unde au procedat la prinderea şi imobilizarea lor.

Bunul sustras, estimat la aproximativ 4.000 de lei, a fost restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continúate de către poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

sursa: Observator.ro