Mandate puse în executare de polițiști

La data de 9 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au identificat un bărbat, de 27 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mizil a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și furt calificat.

La data de 9 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Murfatlar au identificat un bărbat, de 46 de ani, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 9 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 29 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Persoanele în cauză au fost escortate și introduse în Penitenciarul Poarta Albă.

Depistat cu parfumuri contrafăcute

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au depistat în flagrant delict un bărbat, de 41 de ani, din județul Ilfov, în timp ce oferea spre vânzare parfumuri cu inscripții ale unor mărci înregistrate, fără drept de comercializare și fără a avea autorizație.

Bunurile au fost ridicate în vederea indisponibilizării.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de Legea 86/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 07.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, în localitatea Agigea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 08.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus o autoutilitară pe DC 6 (Costinești), în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 18.20, polițiști din cadrul Secției 7 Rurală Crucea au identificat un bărbat, de 55 de ani, care a condus un tractor cu remorcă atașată pe DJ 225, pe raza localității Dulgheru. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că ansamblul de vehicule era neînregistrat și neînmatriculat.  Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Acțiune a polițiștilor din Eforie

La data de 9 iulie a.c., în intervalul orar 8.00-10.00 și 13.00-15.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii actelor de comerț ilicit, prevenirea actelor de cerșetorie și vagabondaj, prevenirea încălcării normelor de siguranță rutieră, precum și pentru repsectarea prevederilor Legii 55/2020, în zona plajelor din stațiunea Eforie Nord.

Cu ocazia activităților au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, la Legea 12/1990, în valoare de 13.250 de lei.