La data de 21 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 46 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an, 2 luni și 20 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.
Acțiune a polițiștilor de investigare a criminalității economice
La data de 20 octombrie a.c., în intervalul orar 09.00 – 14.00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier Constanța, Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, în colaborare cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Gărzii Naționale de Mediu și cei ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au verificat 2 agenți economici de pe raza județului Constanța și au controlat în trafic autovehiculele care transportau agregate minerale.
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 67.200 de lei, respectiv 12 la O.G. 43/2007 și 2 la H.G. 1373/2008.
Bărbați reținuți pentru tâlhărie calificată
Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat doi bărbați, de 27, respectiv 29 de ani, bănuiți de comiterea faptei.
Astfel, în noaptea de 18/19 octombrie a.c., în jurul orei 02.00, aceștia ar fi agresat fizic un paznic, de 56 de ani, ar fi pătruns în incinta unui grajd, situat în extravilanul comunei Peștera, și l-ar fi deposedat pe bărbat de un telefon mobil, mai multe obiecte pentru harnașament, două ciocane, o seceră, precum și de două bovine.
Prejudiciul a fost recuperat integral și înapoiat persoanei vătămate.
În urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii i-au reținut pe bărbații în cauză pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia cu propunere de arestare preventivă.
Cei doi au fost introduși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 17.30, polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat, de 43 de ani, care a condus un autoturism pe strada Militari din comuna Lumina, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 21.30, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat un bărbat, de 31 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 391, între comuna Albești și satul Arsa, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În ambele cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.
Activități preventive desfășurate de polițiști
În cursul zilei de ieri, 21 octombrie – Ziua Europeană a prevenirii furturilor din locuințe, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Secției 2 Constanța, împreună cu jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, au desfășurat acțiuni informativ-preventive în municipiul Constanța.
Polițiștii au interacționat cu oamenii şi le-au transmis sfaturi utile pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt din locuință.
Astfel, un geam deschis, o uşă neasigurată sau lipsa unui sistem de alarmă pot fi observate foarte uşor şi pot favoriza producerea unor fapte de natură penală.
Sub genericul ,,mai ușor e să previi decât să suporți consecințele”, polițiștii vă recomandă:
– montaţi un interfon la intrarea în scară şi utilizaţi-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil;
– montaţi un sistem de alarmă în locuinţa dumneavoastră;
– montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă și țineți ușa închisă și asigurată, indiferent că vă aflați în casă;
– dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă.
Activitățile desfășurate fac parte din programul național de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului, Campania „Catalogul de furturi”.
Leave a Reply