Mandat pus în executare de polițiști

La data de 17 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 33 de ani, pe numele căruia Curtea de Apel Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 15 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 23.15, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat un bărbat, de 25 de ani, care a condus un autoturism pe strada Șoseaua Constanței din localitatea Plopeni, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe raza localității Eforie Sud, având expirată autorizația de circulație.

La data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 00.40, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe strada Plopilor din comuna Cobadin, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.  

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Stop violenței domestice

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, în cursul zilei de ieri, activități informativ-preventive pentru prevenirea violenței în familie, în mai multe zone din municipiul Constanța.

Aplicația pentru victimele violenței în familie, Bright Sky România este o aplicație gratuită dezvoltată de Vodafone România în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania și oferă utilizatorilor – persoane abuzate în familie sau care sunt îngrijorate pentru o persoană cunoscută, – asistență și informații utile în cazul situațiilor de abuz. Aplicația este disponibilă gratuit în Google Playstore și în App Store în limbile română, engleză și maghiară și poate fi instalată atât pe terminalele de operare Android cât și pe cele cu iOS.

Pentru a utiliza aplicația, polițiștii fac câteva sugestii, utile victimelor violenței în familie:

* Pentru propria dvs. protecție, vă sfătuim să descărcați aplicația doar pe un dispozitiv de încredere la care agresorul nu are acces (telefon mobil, tabletă).

* Este de preferat să completați chestionarele online din aplicație într-un loc unde nu vă întrerupe și nu vă influențează nimeni, pentru ca rezultatul să reflecte cât mai bine adevărul.

* Chestionarele „Sunt expus/ă la risc?” și ”Membru al familiei sau prieten expus riscului” din aplicație sunt concepute pentru a oferi utilizatorilor indicii asupra semnelor de abuz potențial din relația lor sau a rudelor/cunoscuților. Totuși, aceste chestionare nu ar trebui să fie considerate drept singurul indiciu al stării de sănătate a relației. Dacă nu sunteți siguri și simțiți că pericolul este potențial, vă recomandăm întotdeauna să contactați cel mai apropiat serviciu de asistență sau să aflați mai multe despre cum puteți ajuta pe cineva cunoscut, folosind aplicația Bright Sky România.

În scop de confidențialitate/siguranță, unele adrese din instrumentul ”Găsește ajutor” al aplicației, nu sunt publicate/afișate. Puteți contacta aceste organizații care oferă servicii de consiliere/adăpost prin telefon și astfel veți afla și adresa exactă.

Dacă vă simțiți în pericol, nu ezitați să apelați numărul de urgență 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.