Mandat european de arestare, pus în executare de poliţişti

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, faptă ce ar fi fost comisă pe teritoriul Marii Britanii. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 24 iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat pe raza comunei Independența un bărbat, de 27 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile britanice.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța. În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat Curții de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării către autorităţile britanice.

Mandate puse în executare de polițiști

La data de 24 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat o femeie, de 47 de ani, pe numele căreia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

La data de 24 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiști ai Secției 3, au depistat un bărbat, de 37 de ani, din orașul Cernavodă, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data de 24 iunie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Poarta Albă, au depistat un bărbat, de 32 de ani, pe numele căruia Judecătoria Hârșova a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 24 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani de închisoare pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației.

Persoanele în cauză au fost escortate și introduse în Penitenciarul Poarta Albă.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 14.50, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 68 de ani, care a condus un autoturism pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat o femeie, de 25 de ani, care a condus un autoturism pe raza satului Movilița, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că autoturismul i-ar fi fost încredințat tinerei, cu scopul de a-l conduce, de către un bărbat, de 30 de ani, pasager pe locul din dreapta.

La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 02.10, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat un bărbat, de 46 de ani, care a condus un autoturism pe strada Lupeni din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.