Arhive

MAI MULTE LOCALITĂŢI CONSTĂNŢENE SE AFLĂ ÎN PERICOL DE INUNDAŢII

În județul Constanța a fost activat comandamentul pentru situații de urgență. Mai multe localități din apropierea Dunării se află în pericol de inundații din cauza fluviului care întră în țară cu un debit de peste 13 00 de metri cubi pe secundă şi care, potrivit estimărilor, va crește în următoarele zile.

Fenomenele naturale creează din nou probleme. Hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu pe sectorul Dunării, în zona Constanței, unde există și risc crescut de inundații. După ce ani la rând debitul mare al fluviului a creat probleme în localitățile limitrofe și în această perioadă riveranii sunt în alertă. La Constanța autoritățile avertizează că există puncte foarte sensibile predispuse la inundații, precum localitățile Ciobanu-Gârliciu, Hârșova, Topalu

Dunărea are în prezent un debit de 13 100 de metri cubi pe secundă la intrarea în țară însă meteorologii și hidrologii au avertizat populația menționând faptul că debitul poate crește în următoarele zile din cauza viiturii. La nivelul Constanței, a fost activat comandamentul pentru situații de urgență.

Toate instuțiile vor fi în alertă pe toată perioada codului portocaliu, care începe pe data de 23 mai la ora 6 dimineața. autoritățile vor fi în alertă și vor asigura sprijinul necesar populației. Ultimele pagube create de fenomenele hidrologice în Constanța au fost produse la începutul lunii mai . În aceea perioadă au fost afectate culturi agricole din mai multe comune iar pagubele au fost estimate la 2421,8 mii lei.