Arhive

Locuri de joacă moderne, dotate la grădinițele numarul 4 si 5 din Cernavodă

Primăria orașului Cernavodă modernizează locurile de joacă din incinta Grădinițelor numărul 4 și numărul 5 din oraș. Dotarea cu echipamente de joacă a grădinițelor selectate s-a făcut în funcție de suprafața de care dispune fiecare amplasament. Ansamblurile de joacă pentru copiii cu vârste între 0 și 7 ani sunt compuse din platforme modulare realizate din stâlpi, țevi şi cadre metalice sau lemn, podele antiderapante aferente fiecarui echipament, confectionate din PAFS (polyester armat cu fibră de sticlă) cu grosimea de 25 mm.

Fiecare spațiu de joacă din incinta gradinitelor va fi prevăzut cu turnuri cu tobogan, pod și echipament de cățărare, minitobogane, balansoare cu două scaune, sau cu arc în formă de căluț ori mașină, echipamente cu două leagăne și carusel.

Printre prioritățile conducerii administrației publice locale se numără reabilitarea și modernizarea spațiilor de joacă pentru copii, a parcurilor și a zonelor verzi din localitate, precum și investițiile în educația copiilor cernavodeni.

Valoarea investiției este de 541.799,01 lei cu TVA. Sursa de finanțare a acestor spații de joacă din incintele celor două gradinițe din localitate este o sponsorizare din partea Societății Naționale Nuclearelectrica.

Locurile de joacă oferă experienţe esenţiale şi dezvoltare pentru copii în domenii atât de diverse precum abilităţile sociale, creativitatea, rezolvarea problemelor, raţionamentul şi multe altele. Beneficiile pe care le poate oferi o simplă ieşire pe terenul de joacă sunt adesea mai profunde decât cele pe care le pot oferi chiar şi cele mai sofisticate tehnologii moderne bazate pe predare.