Locuințele afectate de erodare din Cumpăna, în atenția Prefecturii Constanța

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa a găzduit o ședință de lucru, în cadrul căreia s-au stabilit detalii cu privire la construcțiile din localitatea Cumpăna, afectate de prăbușirea malului Canalului Dunăre-Marea Neagră. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a făcut o postare pe pagina sa de facebook, în care oferă informații de interes pentru locuitorii din zonă.

În localitatea Cumpăna, construcțiile efectuate în zona de siguranță a Canalului Dunăre-Marea Neagră, construcții care au dus la erodarea și prăbușirea malului, pot avea efecte negative și asupra celorlalți locuitori ai comunei. Acum, alte instituții trebuie să îndrepte greșelile trecutului, pentru un prezent stabil și un viitor liniștit în rândul comunității.

Alături de conducerea ISC Constanța, am luat legătura cu reprezentanții RAJA Constanța, care oferă servicii de apă și canalizare pentru întreaga comună. Doar că, unele lucrări preluate de aceștia în zona de risc, pot afecta o arie mult mai largă a comunei, până la 2.000 de oameni.

Avem nevoie de cunoașterea în detaliu a perimetrului de siguranță, care trebuie stabilit de autoritățile locale, în conformitate cu hotărârea CJSU, astfel încât reprezentanții RAJA să poată implementa soluțiile tehnice pentru refacerea rețelei. Astfel, concluziile expertizei tehnice vor fi aplicate în teren, iar fiecare cetățean va avea, treptat, parte de soluții viabile și de ceva mai multă liniște, în fața unei amenințări care le pune în pericol agoniseala de o viață. Sperăm că, în al doisprezecelea ceas, comportamentul persoanelor responsabile va fi în spiritul și litera legii, astfel încât cetățenii din zonă să nu sufere și mai mult.

Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța