Arhive

LA MEDGIDIA AUTORITĂȚILE AU PREZENTAT STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ 2014-2020

La Medgidia a avut loc dezbaterea publică în cadrul căreia li s-a prezentat cetățenilor strategia de dezvoltare locală. Potrivit autorităților aceasta este de fapt un plan realist de acţiune, după care administraţia se ghidează în implementarea proiectelor. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură I.N. Roman din Medgidia. Noua strategie prezentată cetățenilor reprezintă de fapt o actualizare a nevoilor comunităţii locale.

Strategia este un plan de acţiune, după care administraţia locală se ghidează pentru realizarea unor proiecte necesare comunității. Edilul a spus că nicio finanţare europeană nu poate fi obţinută fără o astfel de strategie. Materialul supus dezbaterii publice a cuprins analiza de potențial a mediului economico-social și a resurselor disponibile, formularea scopurilor, obiectivelor și a strategiilor alături de stabilirea proiectelor prioritare.

Când a venit rândul cetățenilor din sală să își spună păsurile, consilierul local Nicolae Dicianu a prezentat un aspect care i-a atras atenția.

La o privire mai atentă în sală, numărul cetățenilor era vizibil foarte mic în comparație cu angajații primăriei și al instituțiilor publice.

Autoritățile locale doresc ca municipiul să devină o zonă bogată, o comunitate unită și un lider zonal. Edilul Marian Iordache susține că elementele pentru acest deziderat sunt cuprinse în strategia de dezvoltare locală pentru perioada 2014-2020.