Arhive

LA MEDGIDIA AU APĂRUT VERDEȚURILE DE SEZON, DAR CUMPĂRĂTORII NU SE ÎNGHESUIE

Partea bună a vremii călduroase din ultima perioadă este că sănătatea se vinde în piețe, la kilogram sau cu… legătura. Surse bogate de vitamine şi de minerale, verdeţurile de sezon „însoţesc“ orice meniu sănătos şi gustos. Oamenii le cumpără cu mare încredere însă prețurile îi determină să achiziționeze doar strictul necesar.

Legumele și verdețurile sunt mult mai indicate, în această perioadă, decât suplimentele alimentare sau medicamentele. Comercianții spun că prețurile nu sunt mari, iar vânzarea este mulțumitoare.

În această perioadă puteți cumpăra din piețe verdețuri la următoarele prețuri:
PREŢURILE VERDEŢURILOR ÎN PIEŢE
ceapă verde – 1 leu/legătura
salată verde – 3,30 lei/bucata
ridichi – 2,50 lei/legătura
urzici – 2 lei/kg
Dacă mâncărurile cu legume de sezon vi se par de modă veche, trebuie să știți că sunt și rețete care să vă mulțumească. De exemplu, cu o mână de ștevie, câteva frunze de lobodă, trei-patru felii de portocală, ulei, oțet, sare și piper, se poate face o salată delicioasă și sănătoasă . Specialiştii spun că, dintre alimentele primăverii prin efectele lor benefice organismului se remarcă frunzele de păpădie care tonifică, detoxifiază şi au proprietăţi hepatoprotectoare. De asemenea leurda, urzica, usturoiul şi ceapa verde sunt surse bogate de vitamine.