LA MEDGIDIA, ACOPERIŞUL UNUI LICEU A FOST DISTRUS DIN CAUZA VIJELIEI ȘI A PLOII

Colegiul Național ”KEMAL ATATURK” din Medgidia a suportat consecințele vremii capricioase din weekend. Aşa se face că o parte din acoperiș a fost distrusă de vânt. Şi nu este prima data când se întâmplă acest lucru.

Necazurile au început pe 27 iunie, când datorită fenomenelor meteorologice clădirea situată pe strada Română a colegiului a rămas fără partea de nord a acoperișului. Vântul puternic a smuls toată structura care a aterizat în curtea interioară a instituţiei de învăţământ.

Nici nu au apucat să demareze lucrările de reparaţii. O altă parte din acoperișul clădirii a fost distrusă în weekend când Medgidia s-a confruntat din nou cu fenomene meteo extreme.
În aceste condiţii costurile pentru reparații au crescut. Ca urmare a deciziei prefectului, abia săptămâna trecută o comisie judeţeană completat procesul verbal ce prevede faptul că acoperișul a fost distrus și implicit treubuie remediat.

Însă ce se va întâmpla în cazul în care fondurile nu vor fi primite?

Autoritățile locale susțin că acoperișul este în garanție, iar societatea care a executat lucrarea trebuie să se ocupe de reabilitarea acestuia.

Însă potrivit conducerii Colegiului garanția lucrării nu acoperă şi situaţia distrugerii din cauza fenomenelor meteo extreme. Ce se va întâmpla în această situaţie rămâne de văzut.