LA CERNAVODĂ VREMEA CAPRICIOASĂ A DISTRUS PARŢIAL O CASĂ ŞI A AVARIAT ACOPERIŞUL UNUI BLOC

Ploile ambundente din ultimele zile au provocat multiple pagube la Cernavodă. O casă a fost distrusă parţial, iar acoperișul unui bloc a fost luat de vânt. În urma constatărilor efectuate la faţa locului de poliţişti, edilul Gheorghe Hânsă a convocat de urgenţă comisia de rezistenţă care a întocmit un raport al avariilor.

Pagube mai grave s-au constatat la casa din strada Nicolae Bălcesu nr. 29, unde locuieşte o pensionară în vârstă de 82 de ani. A doua locuinţă afectată de ploi aparține primăriei și este amplasată în blocul 23 de pe strada 24 ianuarie. Aici apa a pătruns prin acoperişul deteriorat de ploi, şi a distrus pereţii locuinţei.

Acoperişul imobilului din strada 24 ianuarie, va fi reabilitat, dar conform HCL30/2013, ceilalţi proprietari vor fi înştiinţaţi cu privire la obligaţia de a contribui la această reparaţie. Și asta deoarece acoperişul constituie un bun comun al tuturor celor care deţin locuinţe în imobil.

Primăria şi Consiliul Local Cernavodă anunță că în următoarele zile se vor face toate demersurile legale pentru a-i sprijini pe cetățenii afectaţi de furia naturii. Astfel, se vor acorda ajutoare sociale de urgenţă, materiale de construcţii şi se vor lua toate măsurile permise de legislația în vigoare.