Jandarmii şi poliţiştii au aplicat 111 sancțiuni contravenționale, la protestele din Constanța

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Constanţaau asigurat măsurile de ordine publică şi protecţia participanților la protestul nedeclarat conform legii,  ce a avut loc ieri, 31 martie a.c., în municipiul Constanța.

Permanent, pe timpul desfășurării acestei manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora. Precizăm că adunarea publică s-a desfășurat fără a se înregistra incidente de natură să tulbure ordinea publică.

Până la acest moment, jandarmii şi poliţiştii au aplicat 111 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 115000 de lei, pentru nedeclararea manifestației, desfășurarea acesteia fără respectarea prevederilor legale impuse de contextul epidemiologic,  nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi circulaţia în intervale orare în care aceasta a fost interzisă.

În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea şi a altor persoane care au încălcat prevederile legale. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.

Răzvan Ivan, purtător de cuvânt IJJ Constanța

Jandarmeria Română va asigura în continuare, fără discriminare, condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare şi protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic, urmărind permanent respectarea de către participanți a tuturor prevederilor legale.