ISU “Dobrogea” sprijină educația preventivă

Paramedicii din cadrul ISU „Dobrogea“ s-au alăturat Programului de educaţie rutieră pentru învăţământ ERA – Educaţie, Responsabilitate, Atitudine – inițiat și derulat de dublul campion la raliuri, Dan Gîrtofan și Cătălin Toderaș, manager de proiect, alături de Roxana Ciuhulescu Bulugioiu, prezentând măsurile de prim ajutor în cazul unui accident rutier precum și operațiunile de descarcerare. Evenimentul a avut loc, astăzi, la Palatul Copiilor Constanța, în prezența elevilor de liceu, în cadrul “Zilelor Siguranței Rutiere”.
Este foarte important ca tinerii să cunoască ce trebuie făcut în cazul în care sunt martorii unui accident rutier, cum să evalueze în mod corect situația, ce informații să transmită operatorului 112 și mai ales cum să intervină în sprijinului victimelor până la sosirea echipajelor de prim ajutor.

*** De la începutul anului, echipajele SMURD au intervenit în cazul a 264 accidente rutiere, la 20 din ele intervenind și echipajele de descarcerare.
La nivelul subunităților operative din cadrul ISU „Dobrogea“, peste 400 paramedici își execută misiunile zilnic, deservind ambulanțele SMURD. Fiecare subunitate operativă are câte o ambulanță SMURD B2, iar, la nivelul Detașamentului de Pompieri Palas, este operativă o ambulanță SMURD tip C, ambulanță cu medic precum și o ambulanță neonato. ISU „Dobrogea“ dispune, de asemenea, de două posturi medicale avansate și trei autospeciale pentru transport personal și victime multiple, iar, în sprijin, poate fi folosită și ambulanța aeromedicală.
Colegilor noștri paramedici li s-au alăturat, până în prezent, 236 voluntari formați la Centrul de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din cadrul ISU „Dobrogea“. Aceștia au fost pregătiți în cadrul campaniei Salvator din Pasiune, demarată în anul 2016, cu scopul de a crea o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în soluționarea problemelor cu care comunitatea se confruntă.