ISU „DOBROGEA” A INTERVENIT CU PROMPTITUDINE LA TOATE SESIZĂRILE

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” a realizat un scurt bilanț al ultimei perioade. Astfel, în doar trei zile pompierii au intervenit la 129 de solicitări. Specialiștii trag un semnal de alarmă în rândul oamenilor pentru combaterea și prevenirea evenementelor nedorite.

De exemplu, vineri 6 martie, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Cernavodă, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. Sâmbătă, 7 martie, Detaşamentul de Pompieri Constanţa – Port a intervenit pentru deblocarea unei uşi de acces într-un imobil. În aceeași zi, Detaşamentul de Pompieri Medgidia a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu la o ghenă de gunoi din municipiu. Duminică, la primele ore ale dimineţii, forţele de intervenţie ale Detaşamentului de Pompieri Constanţa – Oraş au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată în cartierul Palazu Mare, din municipiul Constanţa.

În scopul preîntâmpinării incendiilor provocate de coşurile sau burlanele de fum necurăţate sau defecte, I.S.U. Constanţa le reaminteşte cetăţenilor că au obligativitatea verificării, reparării, izolării termice şi curăţării periodice a coşurilor de evacuare a fumului. Ele trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului. Totodată, coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura căile de evacuare.