INTERVENȚIE SPECTACULOASĂ A POMPIERILOR DE LA ISU TULCEA [GALERIE FOTO]

Pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „DELTA” din Tulcea au avut parte…

Pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „DELTA” din Tulcea au avut parte de o misiune extrem de dificilă. Astăzi, în jurul orei 16:35, un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că două fete s-au pierdut în zona pădurii Bididia. Apelul venea de la mama uneia dintre cele două fete de în vârstă de 15 ani. La scurt timp s-a efecutat un al doilea apel. La celălalt capăt al liniei telefonice se afla una dintre cele două tinere, care le-a spus salvatorilor că nu știu unde se află. Un echipaj de pompieri a răspuns de urgență apelului, în timp ce dispecerul a păstrat legătura telefonică. Echipajul de pe autospecială a înconjurardealul Bididia cu sirenele pornite pentru a încerca să repereze fetele. Cele două au fost văzute într-un târziu pe marginea carierei, care în zonă are o adâncme de aproximativ 100 de metri. Tânăra care sunase la 112 abia se mai putea ține. Autospeciala pompierilor a urcat în viteză pe drumul accidentat al carierei până în vârf. Ajutat de colegii săi, plutonierul major Iulian Arhire a coborât în rapel, cu încă o cască și un brâu, și a reușit să salveze prima dată fata care era în cel mai mare pericol. Apoi a urmat cea de a doua.

Poziția era dificilă și colegul nostru nu putea să ajungă ușor la ea, mai ales pentru a o asigura. Vântul sufla cu putere, ceea ce a făcut și mai greoaie intervenția. Din fericire am reușit! După extragerea celei de a doua fete, a urmat și companionul lor, un cățel.

au declarat reprezentanții ISU Delta Tulcea

Cele două tinere au fost preluate de o ambulanță SAJ, care le-a transportat la Spitalul din Tulcea, pentru mai multe investigații. Potrivit medicilor, fetele erau amorțite din cauza vântului și foarte speriate. Acum se află în afara oricărui pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.