INTERVENȚIE SPECTACULOASĂ A POMPIERILOR DE LA ISU TULCEA [GALERIE FOTO]

Pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „DELTA” din Tulcea au avut parte de o misiune extrem de dificilă. Astăzi, în jurul orei 16:35, un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că două fete s-au pierdut în zona pădurii Bididia. Apelul venea de la mama uneia dintre cele două fete de în vârstă de 15 ani. La scurt timp s-a efecutat un al doilea apel. La celălalt capăt al liniei telefonice se afla una dintre cele două tinere, care le-a spus salvatorilor că nu știu unde se află. Un echipaj de pompieri a răspuns de urgență apelului, în timp ce dispecerul a păstrat legătura telefonică. Echipajul de pe autospecială a înconjurardealul Bididia cu sirenele pornite pentru a încerca să repereze fetele. Cele două au fost văzute într-un târziu pe marginea carierei, care în zonă are o adâncme de aproximativ 100 de metri. Tânăra care sunase la 112 abia se mai putea ține. Autospeciala pompierilor a urcat în viteză pe drumul accidentat al carierei până în vârf. Ajutat de colegii săi, plutonierul major Iulian Arhire a coborât în rapel, cu încă o cască și un brâu, și a reușit să salveze prima dată fata care era în cel mai mare pericol. Apoi a urmat cea de a doua.

Poziția era dificilă și colegul nostru nu putea să ajungă ușor la ea, mai ales pentru a o asigura. Vântul sufla cu putere, ceea ce a făcut și mai greoaie intervenția. Din fericire am reușit! După extragerea celei de a doua fete, a urmat și companionul lor, un cățel.

au declarat reprezentanții ISU Delta Tulcea

Cele două tinere au fost preluate de o ambulanță SAJ, care le-a transportat la Spitalul din Tulcea, pentru mai multe investigații. Potrivit medicilor, fetele erau amorțite din cauza vântului și foarte speriate. Acum se află în afara oricărui pericol.