Arhive

ÎNSCRIERI PENTRU PROGRAMUL „RABLA 2015”

Din 27 aprilie încep înscrierile pentru programul „Rabla 2015″. Valoarea primei de casare pentru o maşină mai veche de opt ani a fost menţinută la 6.500 lei. Beneficiarii o pot ceda în favoarea altor persoane care doresc să îşi cumpere o maşină nouă.

Oficialii de la București anunță că tichetele vor fi alocate electronic în sistemul informatic gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Persoanele care îşi vor achiziţiona autoturisme care poluează mai puţin pot beneficia de bani în plus, aşa numitele ecobonusuri. Acestea au valori cuprinse între 750 şi 2.500 de lei.

Reprezentanţii guvernului spun că vor să încurajeze cumpărarea de maşini mai puţin poluante şi prin modificarea timbrului de mediu pentru autovehicule. Cu privire la acest subiect ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici a declarat: „Programul ‘Rabla’ este destinat cu precădere acestei intenţii de a schimba acest parc auto la nivelul populaţiei cu maşini care efectiv poluează în mod agresiv. Nu poţi să ai în trafic o maşină care, chiar dacă are o capacitate cilindrică foarte mare şi pentru care acel cetăţean plăteşte consumul de carburant, dar ea nu poluează, să fie totuşi pe acelaşi palier cu una care poluează foarte mult şi cu taxe şi impozite foarte mici”.