Arhive

ÎN PREZENT MULTE PERSOANE SE PLÂNG DE LIPSA PRIETENILOR DE ÎNCREDERE

Unii oameni își doresc să fie prieteni buni cu persoanele pline de viață. Şi asta pentru că acestea îi fac să se simtă bine chiar și atunci când situația nu este tocmai roz. Alții însă ar dori ca prietenii să le fie alături, indiferent de circumstanțe.

Mulți dintre noi se plâng de lipsa prietenilor. Unii oameni spun că și-ar dori un prieten, adevărat, că își caută chiar dacă nu reușesc să se apropie de nimeni. Nu este ușor sa ajungi sa spui despre cineva că îți este prieten. Şi asta pentru că fiecare dintre noi este foarte diferit de ceilalți. Există însă o trăsătură comună pe care trebuie să o aibă orice om pentru a putea fi încadrat în eșantionul prietenilor devăraţi. Omul trebuie să fie cinstit, discret și lipsit de invidie. Astfel că, un prieten bun este greu de găsit mai ales dacă trebuie să treacă toate testele.

Un prieten vechi din copilărie, poate să devină un bun prieten pentru toată viața. Chiar dacă la un moment dat fiecare a ales un alt drum și au urmat unele diferențe atât din punct de vedere intelectual cât și material. Psihologii spun că există persoane care nu concep să se despartă de un om care i-a fost alături în viață.

In popor există zicala “Spune-mi cu cine umbli ca să-ți spun cine ești.”. Aceasta întărește ideea tendinței noastre de a ne alege prietenii în funcție de felul lor de a fi. Aşadar, prietenia este o relație care se sudează și se menține dincolo de cuvinte; nu avem nevoie de explicații, de întrebări și răspunsuri…