Arhive

În Noaptea Muzeelor, poveștile prind viață la Biblioteca ASTRA Sibiu

Cu ocazia sărbătoririi Nopții Muzeelor 2024, Biblioteca ASTRA Sibiu invită publicul să pornească într-o călătorie prin timp și povești, ghidată de specialiștii și voluntarii astriști. Sâmbătă, 18 mai 2024, vizitatorii pot participa la diverse activități și experiențe destinate tuturor categoriilor de vârstă, propuse de biblioteca publică sibiană, instituție de cultură care beneficiază de susținere financiară din partea Consiliului Județean Sibiu.


Vizitele în Palatul ASTRA vor dezvălui o altfel de istorie a spațiului cultural transilvănean. Între orele 17:00 și 23:00, vor fi deschise spre vizitare: Muzeul Asociațiunii (et. 1), cu valoroasele și fascinantele mărturii istorice referitoare la Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român; Sala Festivă (et. 2), impresionantă prin arhitectură, acustică și istoria care palpită în fiecare colțișor; expoziția de pictură Doina Veturia Papp (et. 2), artist plastic sibian și strănepoată a lui George Barițiu.


Managerul Bibliotecii ASTRA, istoricul Răzvan C. Pop îi va însoți pe cei interesați într-o incursiune inedită în istoria Parcului Astra, a clădirilor și străzilor din zonă. Tururile ghidate sunt programate la orele 18:00, 20:00 și 22:00, promițând o experiență de neuitat. Punctul de pornire este intrarea în Corpul B al bibliotecii.


Cei mici sunt invitați, la ora 20:00, la „Povești în pijamale”, aventura literară fascinantă în care, timp de o oră, îi vor avea ca tovarăși pe bibliotecarii și voluntarii astriști și pe toate personajele simpatice din cărțile care vor fi citite.
Participarea la toate evenimentele din cadrul programului Noaptea Muzeelor 2024 la Biblioteca ASTRA Sibiu este gratuită.