Arhive

ÎN MAI MULTE UNITĂŢI DE ÎNVĂŢĂMÂNT DIN MEDGIDIA S-A OMAGIAT EDUCAŢIA

Ziua Internațională a Educației este sărbătorită în întreaga lume pe data de 5 octombrie. Ea a fost celebrată și la Medgidia. Atât școlile generale cât și liceele au organizat diferite activități în cadrul cărora au omagiat educația.

Sub sloganul ,,Educația cea mai puternică armă capabilă să schimbe lumea” Școala Gimnazială Constantin Brâncuși din Medgidia a omagiat Ziua Mondială a Educației alături de elevi și cadre didactice.

În cadrul evenimentului au avut loc mai multe activități educative și culturale, toate cu scopul de a arăta importanța educației în societate.

Ziua Mondială a Educaţiei nu trebuie să omagieze doar munca profesorilor şi a dascălilor. Ea trebuie să fie şi un prilej de reconştientizare a rolului pe care educaţia în sine îl are pentru orice stat şi pentru orice generaţie. De aceea s-au gândit și cadrele didactice ale Școlii Constantin Brâncuși să sărbătorească această zi.

Și Liceul Tehnologic “Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia a organizat o serie de activităţi cu ocazia sărbătorii educației. De la vizionarea unor filme, sau realizarea unor panouri cu maxime și până la crosul educației toate au avut ca scop omagierea muncii profesorilor şi a dascălilor. Dar și prilejul de reconştientizare a rolului pe care educaţia în sine îl are pentru orice generaţie.

Cross-ul Educației a avut următorul traseu- plecare: Casa de Cultură „I. N. Roman”, strada Republicii, str. Tineretului, str. Decebal Sosire: Casa de Cultură „Lucian Grigorescu”. Dar de ce un cross și cât de importantă este educația pentru elevi?

Înainte de toate Ziua Educaţiei rămâne o ocazie potrivită de exprimare a respectului şi de apreciere pentru contribuţia pe care dascălii de pretutindeni o aduc educaţiei generaţiilor viitoare.