Arhive

„Guvernul nu mai are bani pentru PNDL!”

Senatorul PSD Felix Stroe, ataca dur Guvernul României! Asta după ce Ministerul Dezvoltarii a anunțat primăriile că au fost epuizate fondurile în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. Oficialii le sugerează primarilor să sisteze lucrările pentru a evita crearea de arierate sau să le plătească din fonduri proprii.

Ministerul Dezvoltării a epuizat creditele bugetare alocate Pogramului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru anul în curs. (…) Aveți posibilitatea să decontați bunurile achiziționate, serviciile prestate, lucrările executate din surse proprii sau din alte surse legal constituite, sau să sistați lucrările.

se arată în scrisoarea transmisă de ministrul Cseke Attila primarilor.
FELIX STROE, senator PSD

Primim vești de la guvernul Cîțu! De care?! PROASTE: Guvernul nu mai are bani pentru PNDL! Ministerul Dezvoltării a informat primăriile încă de săptămâna trecută că a epuizat bugetul de 4 miliarde de lei dedicat Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, le dă și sfaturi „utile” primarilor: există două posibilități de acțiune! Tare.

Prima ar fi decontarea lucrărilor din surse proprii (de la bugetul local), de parcă primăriile sunt bogate și ar scoate bani din pălărie.

A doua – cea mai sigură și mai de succes! – este sistarea lucrărilor ”în vederea evitării înregistrării de arierate”. Wow.

În maximum o lună de zile, ministerul nu va mai face plăți. Autoritățile locale pot face plățile din buget propriu, cu decontare ulterioară. Adică voi cheltuiți, dacă aveți de unde și noi, guvernul, vi-i decontăm, când om putea. Dacă vom mai putea!

Singurul indicator care crește este datoria publică și dobânzile plătite de statul român! Asta după ce au înghețat salariile și pensiile, spunând că fac investiții!

După ce Guvernul s-a împrumutat într-un singur an cu 44 de miliarde de euro susținând ca va relansa investițiile publice! CE FACEȚI CU BANII, FRAȚILOR?! UNDE SUNT?!? Sau… NU SUNT – ÎI AVEȚI DOAR PE HÂRTIE?!

FELIX STROE, senator PSD