Arhive

GOOGLE ŞI-A MODIFICAT LOGOUL DE PE PAGINA DE START CU CHIPUL POETULUI VASILE ALECSANDRI

Pe data de 21 iulie s-a născut Vasile Alecsandri. La împlinirea a 193 de ani de la naşterea acestei personalităţi a culturii române Google şi-a modificat logoul de pe pagina de start. Vasile Alecsandri a fost poet, om politic, membru fondator al Academiei Române, personalitate marcantă a Moldovei şi apoi a României de-a lungul întregului secol al XIX-lea.

În logoul dedicat lui Vasile Alecsandri, imaginea acestuia apare suprapusă peste literele cuvântului „GOOGLE”. Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea . Este autorul celebrului ciclu de comedii al „Chiriţelor” („Chiriţa în provinţie”, „Chiriţa în voiagiu”, „Chiriţa în balon”) şi al mai multor volume de poezii, printre care cunoscutele „Pasteluri”. A scris, de asemenea, proză, articole în periodicele vremii dar şi drame.

Motorul de căutare Google alege rar să omagieze o personalitate din România, modificându-şi logoul în acest sens. În galeria logourilor dedicate României în ultimii ani s-au numărat Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Emil Racoviţă, Maria Tănase, Mărţişorul şi Ziua Naţională a României.