Fonduri nerambursabile de aproximativ 10 milioane de euro pentru Spitalul Municipal Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia reprezintă cea mai importantă unitate sanitară situată în inima Dobrogei, care deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța. Este vorba de peste 200.000 de pacienți, atât din municipiul Medgidia cât și din comunele din întreaga zonă. Pentru a putea asigura pacienților condiţii de spitalizare, aparatură medicală şi servicii la cele mai înalte standarde europene, echipa managerială a Spitalului Municipal Medgidia alături de reprezentanții Primăriei municipiului Medgidia au accesat până în acest moment fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Prin protocolul semnat în data de 14.12.2016, între Președinția Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă, Primăria Municipiului Medgidia și Spitalul Municipal Medgidia, referitor la renovarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Medgidia, au fost atrase fonduri în valoare de peste 2 milioane de euro. În acest moment lucrările de reabilitare sunt în plină desfășurare, termenul de finalizare fiind luna mai a acestui an.

Tot în această perioadă, se desfășoară lucrări de reabilitare a blocului materno – fetal, în valoare de 500.000 dolari, realizate cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

Un alt proiect cu fonduri europene, în valoare de 3,6 milioane de euro se află în implementare. Acesta prevede lucrări de reabilitarea termică, schimbarea conductelor, a geamurilor și ferestrelor, dar și a lifturilor. Proiectul se află în faza de selectare a câștigătorului în urma organizării licitației.

Prin accesarea de fonduri guvernamentale nerambursabile de la Ministerul Sănătății, în valoare de 3 milioane de euro, Spitalul Municipal Medgidia va fi dotat cu aparatură ultramodernă, care va asigura pentru pacienții unității sanitare investigații medicale de cea mai înaltă performanță.

Spitalul Municipal Medgidia funcționează din anul 1967 și nu a mai fost reabilitat din anul 2009.