Arhive

Faleza Mangalia-Saturn, în curs de modernizare, cu bani europeni

Până la sfârșitul acestui an, Primăria Municipiului Mangalia va finaliza lucrările de reabilitare și modernizare, pe un tronson al falezei Mangalia-Saturn, în cadrul proiectului cu bani europeni, demarat la începutul lunii aprilie. Astfel, pe zona 4 de intervenție, cea mai lungă și complexă dintre sectoarele supuse reabilitării, lucrările au cuprins montarea granitului pe zidul de gardă nou construit, pavarea cu granit a zonei pietonale adiacente falezei și montarea stâlpilor de iluminat ambiental.

Tot pe acest segment, între Hotel Paradiso și Hotel Atena, s-a realizat un punct de belvedere, care va fi finalizat la începutul anului viitor. În prezent, se lucrează la amenajarea spațiului verde și la crearea aleilor de acces, din perimetrul punctului de belvedere. De asemenea, lucrările au cuprins și amenajarea scărilor și a rampelor speciale pentru facilitarea accesului către plajă al persoanelor cu dizabilități. Concomitent, lucrările înaintează pe zona 1 din proiect, delimitată de str. Lavrion și parcarea Hotelului Cerna. În perimetrul respectiv, se construiește un nou zid de gardă și se reabilitează iluminatul ambiental. Ulterior, toată faleza Mangalia-Saturn va fi prevăzută cu mobilier urban nou, iluminat modern și toate dotările necesare unei astfel de investiții.

”Până la debutul sezonului estival următor, lucrările vor fi finalizate, iar turiștii vor putea să admire marea de pe noua faleză, care este o continuare a vechii faleze a orașului, Aleea Teilor, modernizată recent tot cu fonduri UE. Obiectivul municipalităţii este amenajarea unei faleze pietonale, pe întreaga distanţă de 9 km, între Mangalia şi Olimp”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Edilul orașului a mai subliniat că toate lucrările de revitalizare a turismului din sudul litoralului sunt în grafic, iar străzile din stațiuni se vor asfalta până la începutul sezonului estival 2021.

”Lucrăm intens să finalizăm, cât mai curând, proiectele din Saturn și Neptun. Pe noul exercițiu bugetar european, vom depune documentații pentru reabilitarea străzilor din celelalte stațiuni pe care le administrăm, astfel încât zona de sud a litoralului să devină o destinație de vacanță pentru cât mai mulți turiști români și străini”, a mai adăugat primarul Radu Cristian.

Proiectul de modernizare a falezei Mangalia-Saturn are o valoare de 5 mil. de euro și presupune reabilitarea zonei de promenadă pe o distanță de peste 2,5 km, de la Hotel Paradiso, până la ieșirea din stațiunea Saturn.