Arhive

EXERCIȚIU DE EVACUARE LA ȘCOALA „LUCIAN GRIGORESCU” DIN MEDGIDIA

Simulare de incendiu și cutremur la Medgidia. Elevii Școlii Gimnaziale „Lucian Grigorescu” au învățat ce trebuie să facă și mai ales cum trebuie să reacționeze în cazul producerii unor dezastre. Activitatea i-a vizat atât pe copiii din clasele primare cât și pe cei de gimnaziu. Exercițiul de evacuare s-a desfășurat în prezența unui delagat al Serviciului de Voluntariat și pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei.

Directorul instituției de învățământ susține că exerciţile de acest gen sunt extrem de importante. Asta deoarece în cazul unui dezastru de obicei se creează panică. Prin simularea executată la Medgidia elevii învață cum se poate asigura o evacuare în condiții de siguranţă.

Elevii au fost instruiţi și cum trebuie să se comporte în caz de cutremur. Potrivit scenariului stabilit, în momentul declanşării alarmei, atât elevii cât şi profesorii au evacuat sălile de clasă.

După finalizarea simulării elevii s-au întors în sălile de clasă unde și-au reluat au activitățile. Cât de benefice sunt aceste exerciții pentru copii ne spune și un psiholog.

Elevii se declară încântați și spun că au învațat cum pot să își slaveze viața.

Simularea dezastrelor și evacuarea instituțiilor de învățământ reprezintă exerciții cuprinse într-un proiect derulat la nivel naţional.