Arhive

DGA: PROIECTUL ,,ETICĂ ORGANIZAȚIONALĂ ȘI INTEGRITATE ÎN M.A.I.”, LA FINAL

 

În contextul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale Anticorupție – 9 decembrie, Direcția Generală Anticorupție organizează, în zilele de 5 și 6 decembrie a.c., la Hotel Mercure Unirii, din București, conferința de închidere a Proiectului ,,Etică Organizațională și Integritate în M.A.I.” – 2017.

Proiectul, derulat pe tot parcursul anului 2017, a fost desfășurat în parteneriat cu Direcția Generală Management Resurse Umane, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.), prin Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări și Inspectoratul General al Jandarmeriei, cu sprijinul Fundaţiei Hanns Seidel România.

Pe parcursul celor două zile ale conferinței de închidere, în prezența reprezentanților partenerilor și a lectorilor care au susținut sesiunile de formare, vor fi prezentate rezultatele proiectului și va fi susținut un workshop de Leadership Etic la care vor participa invitați speciali.

Proiectul, aflat la cea de-a doua ediție, este adresat personalului Ministerului Afacerilor Interne și a avut drept obiectiv promovarea eticii organizaţionale şi integrităţii în rândul poliţiştilor, în scopul însuşirii de către poliţiştii aflaţi la început de carieră a cunoştinţelor şi abilităţilor necesare dezvoltării unui comportament adecvat în asigurarea aplicării legii.

În vederea atingerii obiectivului proiectului, au fost organizate 16 stagii de formare în domeniul eticii și integrității a unui număr de 292 de tineri funcționari din structurile de poliție, poliție de frontieră, jandarmerie şi imigrări, aflaţi la început de carieră, precum și 43 de manageri nemijlociți ai acestora. Sesiunile de formare au fost organizate în 10 localități ale țării, parte dintre acestea fiind susținute la Centrul Multifuncțional Schengen din Buzău și Ploieşti.

Participanții au beneficiat de expertiza unor traineri reputați din cadrul M.A.I., dar și din afara M.A.I., precum cms. şef. dr. Florin Şinca – I.G.P.R., autorul a numeroase cărți istorice, gl. bg. (r) Virgil Vochină – fost polițist, Mircea Toma – preşedinte al Asociaţiei ActiveWatch, col. (r) Dan Antonescu – fost polițist, col. (r) Gabriel Rusu – fost poliţist etc.

Întâlnirile au vizat formarea tinerilor funcționari în spiritul dezvoltării unui comportament etic şi integru, perfecționarea managerilor în promovarea valorilor morale în M.A.I., precum și implicarea activă a managerilor în stimularea conduitei etice a debutanților, în fapt, integrarea profesională corectă și dezvoltarea unei culturi organizaționale bazată pe valori etice. În acest context, managerii participanți vor monitoriza activitatea tinerilor din subordine, în vederea unei evaluări pe criteriile ce stau la baza proiectului.

Proiectul ,,Etică organizaţională și integritate în M.A.I.” este o inițiativă a Direcției Generale Anticorupție în contextul măsurilor de prevenire a corupției, iar ca urmare a sprijinului și aprecierii de care s-a bucurat la prima ediție din 2016, în acest an s-a extins la nivel național.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE