Arhive

“Este incredibil cât de puțin este pregătită România să facă față valului trei al pandemiei Covid 19!”

Senatorul social-democrat, Felix Stroe, a tras un “semnal de alarmă” pe pagina personală de facebook: “Orice minte lucidă realizează că România este într-o situația mai rea chiar decât acum un an!”

Felix Stroe – senator PSD

Reprezentantul PSD Constanța în Parlamentul României continuă radiografierea situației constatate:
“Iarăși nu sunt suficiente paturi ATI, iar spitalele sunt arhipline, iar personalul medical extenuat! Din nou românii sunt de vină pentru extinderea rapidă a contaminării!?
Din nou se va institui carantină extinsă, ceea ce va agrava criza economică actuală.”

PSD califică “drept criminală nepăsarea cu care actuala guvernare a ignorat toate semnele care arătau clar recrudescența pandemiei. Orice minte lucidă realizează că România este într-o situația mai rea chiar decât acum un an!
Atunci, la începutul pandemiei, erau câteva sute de cazuri pe noi îmbolnăviri zilnice și multe paturi libere la ATI; în martie 2020 Grupul de Comunicare Strategică anunța 2.653 de paturi disponibile la ATI și 1361 de ventilatoare mecanice.
Acum, după un an de eforturi uriașe, de cheltuieli de miliarde de euro pentru dotări, premierul Cîțu anunță, de-a dreptul șocant, că numărul paturilor ATI e mai mic, chiar a scăzut de la începutul anului!?!”

În acest context, Senatorul PSD Constanța, Felix Stroe, a ajuns la concluzia că “Realitatea crâncenă arată că guvernările de dreapta ale lui Iohannis n-au făcut NIMIC pentru a combate eficient pandemia. N-au testat masiv la timp, n-au făcut corect și complet anchetele epidemiologice, n-au comunicat niciodată uman și convingător cu populația, au luat decizii doar în funcție de interesul politic și nu în beneficiul sănătății publice. Și tot timpul alții au fost de vină pentru neputința lor!?!
Nici măcar vaccinarea – de o importanță vitală pentru imunizarea populației – n-au fost și nu sunt capabili s-o facă. Au inventat un sistem paralel celui public pentru noua nomenclatură – esențialii din sistemul de forță și familiile lor. Știau bine că pe 15 martie este prevăzută etapa de înscriere pentru toată populația și n-au făcut nimic să o pregătească corespunzător. Sistemul s-a blocat, oamenii sunt obligați să facă zeci/sute de kilometri la apogeul contaminării, pentru a-și face vaccinul.
Rușine, guvernul Cîțu-Iohannis!
Au murit peste 21600 de oameni de COVID și alte zeci de mii, de boli care n-au mai putut fi tratate în spitalele închise pe motiv de pandemie. Câte dintre acestea ar fi putut fi salvate dacă un guvern coerent și responsabil, așa cum au fost cele ale PSD, ar fi condus țara?”
Sursa: Felix Stroe