Arhive

“Este important ca ajutorul financiar pentru cei nevoiți sa recurgă la lemne de foc pentru încălzire sa fie bine țintit”

În contextul îngrijorărilor legitime exprimate public pe tema pregătirilor pentru iarnă, deputatul liberal, Raluca Turcan, a analizat împreună cu directorul Romsilva Sibiu, Ilie Troancă, evoluția cererii și prețului materialului lemnos destinat încălzirii comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021:

“Din datele disponibile la nivelul instituției, este evidentă o dublare a cererii in 2022, în condițiile în care resursele exploatabile stabilite prin cotă sunt fixe.
La nivelul județului Sibiu, Romsilva pune la dispoziție un volum egal cu resursele de masă lemnoasă oferite de ocoalele silvice private.
Inițiativa directorului Romsilva de a crește capacitatea de stocare a lemnului în cele șapte depozite de pe teritoriul județului Sibiu este o măsura corectă de pregătire, ce ar putea fi preluată și la nivel național.

Pe de altă parte, este important ca ajutorul financiar pentru cei nevoiți sa recurgă la lemne de foc pentru încălzire sa fie bine țintit, pentru a beneficia in primul rând cei care au cu adevărat nevoie de sprijin.”