ELEVII UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN MEDGIDIA S-AU ÎNTRECUT ÎN CUNOȘTINȚE DE ISTORIE CÂND AU SĂRBĂTORIT UNIREA PRINCIPATELOR

Șezătoare de istorie a zilelor noastre… „Unirea Principatelor Române” i-a reunit pe elevii unităților de învățământ din Medigidia în vederea întrecerii în cunoștințe despre istoria neamului românesc. Evenimentul găzduit de Casa Armatei a fost organizat cu ocazia omagierii zilei de 24 ianuarie.

Organizatorii, Asociația Națională „Cultul Eroilor” subfiliala Municipală Medgidia și Poliția Municipală i-au provocat pe elevii unităților de învățământ liceal și gimnazial din oraș la un concurs.
Copii recitat poezii și au interpretat melodii cu semnificație istorică.
Profesorul de istorie, Ecrem Gafar a realizat o introdurece în spațiul istoric.
Nu puteau lipsi cuvintele de omagiere pentru oamenii care au luptat pentru Unirea Principatelor Române.
Pe rând cei mici și-au prezentat proiectele pe care le-au realizat cu atâta conștiinciozitate alături de dascălii îndrumători. Elevii și-au arătat dragostea față de istoria neamului dar și de eroii care au luptat pentru întregirea țării. Mai mult, ei au compus poezii dedicate zilei de 24 ianuarie.
Prin toate materialele utilizate, elevii au scos în evidență faptul că „Mica Unire” a fost de fapt primul pas înfăptuit pentru formarea naționii române. Astfel, de veacuri, românii au avut două țeluri pentru care au luptat până au fost duse la împlinire. Este vorba despre libertatea pentru care au luptat mai bine de 18 secole și unitatea de origine, limbă, religie dar și a tradițiilor și obiceiurilor.
Chiar dacă evenimentul fost conceput ca un concurs, pe parcursul prezentării materialelor, inițiatorii proiectului au transformat întâlnirea într-o șezătoare de istorie. Astfel, toate echipele au fost câștigătoare și au primit diplome din partea asociației, iar mai apoi au făcut poze pentru a-și aminti peste ani ziua în care au participat activ la împlinirea a celor 156 de ani de Unirea Principatelor Române.
Nici Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu” nu a lăsat această zi importantă să treacă fără a face o horă a unirii. Cu mic cu mare, toți și-au dat mâna pentru a demonstra că ziua de 24 ianuarie are o puternică însemnătate în rândul oamenilor. Astfel, elevii de grădiniță, profesorii, liceenii, dar și retul angajaților unității de învățământ s-au reunit pentru a celebra „Mica Unire”.