DONEAZĂ SÂNGE, SALVEAZĂ O VIAȚĂ!

Persoanele care doresc sa doneze sange, dar nu o pot face in zilele lucratoare, pot sa se prezinte la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta sambata, 27.06.2020, in intervalul 09:00-13:00.

Solicitarile de sange si componente sanguine ale spitalelor din judet si din Bucuresti sunt in crestere, dar numarul donatorilor se mentine in aceasta perioada la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

Pacienti cu boli grave, copii si adulti, au nevoie de tratament transfuzional, însă fara ajutorul donatorilor de sange, nu li se poate asigura acest tratament.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta dispune de toate materialele necesare activitatii medicale, echipa depune eforturi lucrand in week-end-uri, dar fara contributia oamenilor sanatosi dornici sa ajute donand sange, eforturile noastre nu isi ating obiectivul.

Va rugam sa nu ignorati acest mesaj si sa luati in considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o ora din sambata dumneavoastra libera, devenind donator de sange.

este mesajul transmis de dr. ALINA MIRELLA DOBROTA, Director CRTS Constanta

In paralel, se va desfasura si actiune de informare si recrutare de donatori de celule stem, cu inscriere in Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem.