DONEAZĂ SÂNGE! SALVEAZĂ O VIAȚĂ, CHIAR ȘI SÂMBĂTA!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează sâmbătă colectă de sânge. Echipa CRTS își propune astfel să suplimenteze stocurile de componente sanguine, atât de necesare pacienților internați în spitale, care au nevoie de tratament transfuzional.

„Rugam persoanele care doresc sa doneze sange, dar nu o pot face in zilelelucratoare, sa se prezinte sambata 28.09.2019 in intervalul 09:00-13:00. Solicitarile de sange si componente sanguine ale spitalelor din judet si din Bucuresti sunt in crestere, dar numarul donatorilor se mentine in aceasta perioada la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Pacienti cu boli grave, copii si adulti, au nevoie de tratament transfuzional; fara ajutorul donatorilor de sange, nu li se poate asigura acest tratament.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta dispune de toate materialele necesareactivitatii medicale, echipa depune eforturi lucrand in week-end-uri, dar fara contributia dumneavoastra, a oamenilor sanatosi dornici sa ajute donand sange, eforturile noastre nu isiating obiectivul. Va rugam sa nu ignorati acest mesaj si sa luati in considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o ora din sambata dumneavoastra libera, devenind donator de sange. In paralel, se va desfasura si actiune de informare si recrutare de donatori de celule stem, cu inscriere in Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem.” – transmit reprezentanții CRTS Constanța.