DOI JANDARMI DIN MEDGIDIA AU DONAT APĂ ȘI DULCIURI PENTRU REFUGIAȚII DIN VAMA OSTROV [VIDEO]

În această perioadă punctele de trecere a frontierei din România sunt aglomerate, ca urmare a afluxului de refugiați din Ucraina. În acest context, autoritățile s-au mobilizat, iar instituțiile de ordine publică desfășoară misiuni în comun cu polițiștii de frontieră pentru a gestiona situația.

Impresionați de situația de la Vama Ostrov, punct de frontieră pe unde ucrainienii părăsesc România, doi jandarmi de la Detașamentul Medgidia au cumpărat, din banii lor, dulciuri și apă, pe care le-au împărțit refugiaților. Este vorba despre plt. adj. șef. Rareș Drăghiceanu și plt adj. Sorin Petcu.

împărțire ajutoare

Cei doi militari ne-au povestit că perioada de așteptare la punctul de trecere a frontierei este foarte mare, iar copiii ucrainienilor ajung să se împrietenească și chiar bat mingea împreună.

copii la joacă

Coloana de mașini este impresionantă. Potrivit oamenilor legii, la fiecare 15-20 minute, bacul aduce zeci de mașini de la Călărași la Ostrov, iar coloana de la punctul vamal se întinde pe câțiva kilometri.

coloana mașini

Cei doi jandarmi ne-au mărturisit că, dincolo de haina militară, sunt oameni, iar acesta este argumentul suprem care i-a determinat să ajute cu cât au putut refugiații care așteaptă la punctul de trecere a frontierei.