Arhive

DEZBATERE CU SCÂNTEI LA MEDGIDIA. SPIRITELE S-AU ÎNCINS ȘI S-AU SPUS VORBE GRELE

Consilierii locali din Medgidia s-au întrunit în ședința ordinară aferentă lunii martie. Aleșii au avut de aprobat 14 proiecte de hotărâre inițiate de către primar. Ca și la ultimele întâlniri spiritele s-au încins în timpul dezbaterilor. Cei mai vocali consilieri au fost Nicolae Dicianu și Marian Butnaru.

Primele două proiecte aflate pe ordinea de zi au vizat rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale municipiului Medgidia și Spitalului Municipal. Chiar dacă au existat intervenții ale aleșilor locali cele două bugete au fost aprobate.

Cel de-al treilea proiect aflat pe ordinea de zi s-a referit la aprobarea planului de analiză și acoperire a riscurilor pentru municipiul Medgidia. Acesta vizează riscurile generate de situațiile de urgență: hazarde naturale, biologice, tehnologice, de incendiu, sociale, precum și etapele acțiunilor de protecție și intervenție în astfel de condiții.

Și listele de priorități pentru repartizarea locuințelor ANL și a locuințelor sociale pe anul 2015 au trecut de votul consilierilor locali. Când s-a adus în discuție modificarea și completarea Statutului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă – Canal spiritele s-au încins.

La acest punct consilierul intependent Marian Butnaru le-a atras atenția aleșilor locali cu privire la raportul Curții de Conturi.

Închirierea prin licitație publică a unui spațiu în suprafață de 14mp, situat în zona Piața Nord a reprezentat din nou motiv de ceartă între Marian Butnaru și directorul D.G.D.P.P. Niculae Păun.

Și modificarea actului constitutiv al S.C. Apollo Ecoterm S.R.L. Medgidia a încins spiritele. Nicolae Dicianu a cerut amenajarea unei centrale termice pentru sediul societății.

Cu toate certurile și contradicțiile proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate. Capitolul II diverse a fost cel în care s-au punctat sesizările consilierilor.

Când i-a venit rândul consilierului Butnaru acesta a sesizat mai multe aspecte și l-a acuzat pe primar că minte.

De asemenea, Marian Butnaru spune că din raportul Curții de Conturi reiese faptul că prin votul consilierilor și mai ales prin acțiunile întreprinse de executiv s-au creat prejudicii importante.

Butnaru promite să mai facă și alte dezvăluiri incendiare cu privire la cheltuirea banului public. Lăsând la o parte certurile reprezentanții puterii locale spun că ședința a fost una cu beneficii pentru cetățeni.

Referitor la acuzațiile alesului local, primarul spune că sunt niste aberații și se gândeste să îl acționeze în instanță.

În concluzie, putem spune că spiritele se încing din ce în ce mai mult în sedințele de consiliu de la Medgidia. Însă, certurile dintre legislativ și executiv trebuie să conducă la decizii constructive din partea aleșilor, astfel încât viața locuitorilor din Medgidia să se îmbunătățească.