Arhive

DEȘI SE CONFRUNTĂ CU LIPSA LOCURILOR DE MUNCĂ TINERII DIN MEDGIDIA NU ÎȘI PIERD SPERANȚA

Medgidia riscă să rămână un oraş bătrân. Și asta deoarece tot mai mulți tineri preferă să-şi încerce norocul în alte colţuri ale țării sau ale lumii. Până acum câţiva ani municipiul era catalogat drept o localitate prosperă cu multe locuri de muncă în care tinerii rămâneau pentru a-şi clădi un viitor. Acum situaţia s-a schimbat şi odată cu ea şi oamenii.

Dacă înainte Medgidia era un oraş sigur cu multe oportunităţi, în ziua de astăzi nimeni nu este sigur de ce-i poate rezeva viitorul. Grijile cotidiene i-au făcut pe oameni să îşi încerce norocul în alte judeţe sau chiar în străinătate. Ce pot face autoritățile pentru a rezolva această problemă?

Cu toate acestea, nu toţi tinerii şi-au pierdut speranţa. Sunt mai încrezători decât vârstnicii în ceea ce priveşte soarta oraşului în care trăiesc. Şi asta deoarece pentru mulți străinătatea rămâne doar un loc departe de casă!

Generația tânără încă mai speră la o schimbare în bine și la Medgidia. Există şi oameni aleg să rămână aici cu sepranţa că administraţia locală se va implica mai mult. Însă până când vor mai putea visa și aștepta- rămâne de văzut!