DEPUTATUL AUR, DUMITRU FOCȘA S-A ÎNTÂLNIT CU AMBASADORUL REPUBLICII ISLAMICE PAKISTAN LA BUCUREȘTI

“13 decembrie, în calitate de Preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Islamică Pakistan, am avut o primă întâlnire cu E. S. domnul Dr. Zafar Iqbal, ambasadorul Republicii Islamice Pakistan la București, în incinta Parlamentului României.

Meritele Pakistanului în repatrierea efectivelor armatei române din teatrele de operațiuni din Afganistan au fost deja mediatizate la timpul respectiv, așa cum, pentru cei mai tineri, este bine să reamintesc despre buna relatiei de cooperare economică intre România si Pakistan încă din anii 1960.

România, prin experții săi de la acea vreme, intre anii 1965 – 1990 a avut o contribuție importantă în dezvoltarea industriei petro-chimice, contrucției de echipamente si utilaje grele cât și altor ramuri ale industriei usoare.

Am aflat de la E. S. domnul ambasador al Pakistanului că, încă de la instalarea E. S. în postul de la Bucuresti, mai putin de 2 ani, schimburile comerciale între cele două state au cunoscut o creștere atât pe sectorul de importuri de către România, care s-au dublat, dar și a exporturilor din România catre Pakistan care s-au triplat.

Încheierea convorbirilor bilaterale din cadrul Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Islamică Pakistan a fost marcată de o declarație comună prin care ambele părți se angajează la dezvoltarea și facilitarea mediului de afaceri dintre cele două state prietene și partenere.

AUR va duce o politică de extindere a piețelor de desfacere, atât pentru Pakistan în UE cât si pentru România in zona Asia.

Sprijinim refacerea relațiilor economice acolo unde România este cunoscută acum vag, din cauza abandonării piețelor de desfacere prin distrugerea economiei românești din ultimii 32 de ani.
AUR va urmări concomitent cu implementarea unor politici de dezvoltare a industriei noastre pe toate domeniile de activitate și recâștigarea piețelor de desfacere avute odată.

România a demonstrat că poate avea o industrie competentă pe piețele externe in perioada 1965-1990, dar unii trădători, care încă își mai fac veacul in Parlamentul României au făcut jocurile asasinilor economici.
Va fi greu să refacem tot ce s-a distrus și pierdut in aceste trei decenii, dar dorința noastră de a face din România o țară respectată in lume ne va motiva zi de zi in activitatea noastră.

Reușim DOAR ÎMPREUNĂ!”

Dumitru Viorel Focșa, deputat AUR