Depistați în scurt timp de la comiterea unei infracțiuni de furt calificat

În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 04.30, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, în cursul nopții, persoane necunoscute i-ar fi sustras dintr-un cort amplasat pe plaja comunei 23 August, mai multe bunuri, printre care un laptop, un telefon mobil și o sumă de bani.

Deplasați la fața locului, în urma desfășurării activităților operative, polițiștii au identificat un autoturism care se deplasa pe strada Tudor Arghezi din comuna 23 August, dinspre plajă către DN 39.

În autorurism au fost identificați 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 41 și 45 de ani, iar la examinarea vehiculului au fost depistate bunurile despre care există indicii că ar aparține persoanei vătămate.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cele 3 persoane au fost conduse la sediul Postului de Poliție 23 August pentru continuarea cercetărilor, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Acțiuni desfășurate de polițiști pe raza județului Constanța

La data de 8 august a.c., în intervalul orar 20.00-24.00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economic, împreună cu reprezentanți ai A.N.P.C. și D.S.V.S.A., au desfășurat o acțiune pe raza stațiunii Mamaia, pe linia verificării respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 și a celorlalte acte normative referitoare la măsurile de protecție individuală și distanțarea socială, fiind verificate 3 societăți comerciale.

În urma activităților, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, dintre care una la Legea 8/1996, în valoare de 6.000 de lei, pentru comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fără autorizarea sau consimțământul titularului drepturilor recunoscute, 2 la H.G. 984/2005, în valoare de 12.400 de lei, pentru încălcarea normelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor privind manipularea și depozitarea alimentelor sub formă de materii prime, fără asigurarea condițiilor corespunzătoare pentru fiecare categorie și 3 la O.G. 21/1992, în valoare de 60.000 de lei, pentru comercializarea produselor alimentare care prezintă modificări ale stării termice, utilizarea mijloacelor de măsurat fără verificare metrologică și lipsa autorizației de funcționare.  

În datele de 8 și 9 august a.c., în intervalul orar 16.00-18.00 și 21.00-22.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Techirghiol au desfășurat o acțiune pe linia respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 și a celorlalte acte normative referitoare la măsurile de protecție individuală și distanțarea socială.

În urma activităților, polițiștii au legitimat 20 de persoane și au verificat 6 societăți comerciale, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei.

La data de 9 august a.c., în intervalul orar 09.00-13.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020, cât și pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit (comerț ambulant neautorizat pe plajă).

În urma activităților, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.100 de lei, dintre care 4 la Legea 12/1990 și una la Legea 61/1991.

La data de 9 august a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune, pe raza stațiunii Mamaia, pentru protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii  ilicite pe plajă și pe faleză sau alei pietonale, precum și sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În urma activităților, polițiștii au legitimat aproximativ 140 de persoane și au aplicat 102 sancțiuni contravenționale, în valoare 37.950 de lei, dintre care 100 la Legea 12/1990.

Totodată, polițiștii au surprins, în flagrant delict, 2 femei, în timp ce ar fi oferit spre vânzare 9 parfumuri contrafăcute de diferite mărci.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, la Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, precum și la Legea 11/1991 prigvind combaterea concurenței neloiale.

La data de 9 august a.c., în intervalul orar 10.30-12.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune, pe raza stațiunii Eforie Nord, pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei, la Legea 12/1990.

La data de 9 august a.c., în intervalul orar 16.00-19.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Băneasa au desfășurat o acțiune pe linia respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020, precum și a prevenirii și combaterii abaterilor la regimul rutier.

În urma activităților, polițiștii au legitimat aproximativ 20 de persoane și au verificat 15 autoturisme, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.175 de lei.

În noaptea de 9/10 august a.c., în intervalul orar 22.00-02.00, polițiști din cadrul Secției 2 au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor cu violență, prostituție și proxenetism, cât și pentru respectarea prevederilor Legii 55/2020.

În urma activităților, polițiștii au legitimat 35 de persoane, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.805 lei, dintre care 21 la Legea 61/1991.

––-

Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință cetățenilor și operatorilor economici prevederile legale în ceea ce privește distanțarea fizică și purtarea măștii de siguranță.

Mijloacele de transport în comun, verificate de polițiștii rutieri

În perioada 5-9 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune în vederea prevenirii răspândirii SARS-COV2 de către conducătorii mijloacelor de transport public de persoane și pasagerii acestora, precum și legalitatea transporturilor efectuate.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 584 de sancțiuni contravenționale, dintre care 149 au fost aplicate în mijloacele de transport în comun, pentru nerespectarea legalității transportului public de persoane, în valoare de 24.605 lei, dintre care 77 la Legea 55/2020, 28 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 4 pentru folosirea telefonului mobil. Totodată, polițiștii au retras 2 certificate de înmatriculare.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști  

La data de 9 august a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe strada Portului din municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.  

La data 9 august a.c., în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 39 de ani, care a condus un autoturism pe strada Tineretului din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

foto:arhiva