DEMONSTRAȚIE DE FORȚĂ ÎN MAREA NEAGRĂ – unde vor avea loc simulări de luptă împotriva ameninţărilor din apă, aer şi din adâncuri

Începe primul exerciţiu multinaţional întrunit anul acesta, „Poseidon 21”!
Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, în Terminalul de Pasageri din Portul Constanţa.
“Într-un mediu de securitate tot mai dinamic, cum este cel din Marea Neagră, astfel de exerciții contribuie la consolidarea abilității de a reacționa, rapid și eficient în situații limită. Sunt convins că prin executarea cu succes a exercițiului de antrenament în comun, forțele aliate implicate vor dovedi că sunt pe deplin pregătite să-și execute misiunile pe toate domeniile. Consider că prin acțiunile întreprinse, am demonstrat, în ultimii ani, că România este un furnizor important de securitate în regiune”, a declarat Mihai Lupu, Președintele CJC.

Comandamentul Flotei din Constanţa va conduce activităţile de instruire planificate pe mare, pe uscat şi în aer, în care sunt integrate forţe şi mijloace din Bulgaria, Franţa, Grecia, România, Spania, Statele Unite ale Americii şi Turcia.

La exercițiul care se desfăşoară în Marea Neagră participă peste 700 de militari români şi străini. Aceștia vor utiliza 13 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenţie pirotehnică şi un robot subacvatic telecomandat.