Arhive

CULINAR.RO: RECOMANDARE MASĂ DE PAȘTE

Pentru că se apropie sfintele sărbători pascale şi pentru că cititoarele noastre sunt adevărate gospodine, le oferim idei de reţete simple, pentru o masă bogată.   ciorba-de-miel-cu-smantana-si-zeama-de-lamaie-800x600-2202 Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie Ingrediente capul si bucati de carne de miel, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, zeama de lamaie, ¼ kg macris, frunze de patrunjel, 1/2 cana orez, 2 galbenusuri, 2 linguri smantana, sare Mod de preparare Se pune carnea de miel la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa dea primul clocot, se spumuieste si se adauga morcovii, patrunjelul si o ceapa mica taiate marunt. Cand sunt aproape fierte, se adauga macrisul si orezul spalat. Se lasa sa fiarba, se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamaie si se pun frunze de patrunjel fin taiate. Se drege intr-un castron cu doua galbenusuri si doua linguri de smantana. Se poate face si fara macris, iar in acest caz se acreste cu bors sau tot cu zeama de lamaie. In loc de orez, se pot pune galuste, facute dintr-un ou cu putina faina, fierte in ciorba. Mod de servire Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie se serveste calda. drob-moldovenesc-din-ficat-de-pasare-800x600-18626   Drob moldovenesc din ficat de pasare Ingrediente 5 oua,1 kg ficat de pasare,1 legatura marar,1 legatura patrunjel,4 bucati praz,6 catei usturoi,condimente,sare, piper,delikat,250 ml ulei,1 plic praf de copt Mod de preparare Drobul moldovenesc din ficat de pasare se pregateste astfel: se spala ficateii, apoi se pun la fiert 30 de minute. Se lasa apoi la racit, dupa care se dau prin masina de tocat impreuna cu usturoiul si prazul. Se amesteca apoi cu verdeturile tocate marunt. Se bat spuma cele 4 oua, apoi se adauga peste amestecul de ficatei, se mai adauga putina faina, condimente, praf de copt stins cu putin otet si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Se pune amestecul de drob intr-o tava unsa cu 250 ml ulei si tapetata cu faina. Se unge cu un ou batut si se presara deasupra cu verdeata. Se pune in cuptorul incins si se lasa la rumenit. Mod de servire Se serveste dupa ce s-a racit.   pasca-glazurata-cu-branza-de-vaci-si-stafide-800x600-19721 Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide Ingrediente Pentru aluat: un pahar faina ½ pahar zahar pudra 1 ou 100 g margarina 2 linguri cacao 1 plic zahar vanilat 1 pahar lapte 1 plic praf de copt Pentru umplutura: 500 g branza de vaci 2 oua 1 pahar zahar pudra 80 g unt 1 plic zahar vanilat coaja rasa de lamaie 2 linguri faina 100 g stafide Penru glazura: 3 linguri apa 4 linguri zahar o lingura cacao o lingura unt o lingura nuca de cocos pentru ornat Mod de preparare Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Incepem sa preparam reteta astfel: Margarina se freaca cu oul si zaharul, supa care se adauga faina, cacao, praf de copt stins cu zeama de lamaie, zahar vanilat si lapte (atat cat sa se obtina un aluat de consistenta unuia de chec). Pentru compozitia de pasca se freaca untul cu galbenusurile si zaharul, se adauga branza data prin sita, faina si mirodeniile. La final se adauga albusurile batute spuma si stafidele. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. 3/4 din aluat se pun la cuptor, pana se intaresc. Se pune crema de branza, apoi restul de aluat si se pune din nou la cuptor. Pentru glazura, se fierb toate ingredientele, iar cand pasca s-a racit se toarna glazura si se intinde cu un cutit. Se aseamana foarte bine cu pasca cu ciocolata. Mod de servire Se serveste cu nuca de cocos.]]>